aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Placki ziemniaczane ze schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Polecam na obiady, suróweczka czy inna sałatka do tego i rewelacja

Placki ziemniaczane ze schabem

Składniki:

Placki ziemniaczane ze schabem

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane ze schabem
Placki ziemniaczane: Ziemniaki myjemy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Dajemy na chwilę na cedzak aby odciekły.Cebulę oczyszczamy i myjemy. Kroimy drobno. Do ziemniaków dodajemy cebulę, śmietanę mąki i jajko. Przyprawiamy. obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy razem, dokładnie wyrabiając masę na placki. Przyprawiamy. Smażymy na oleju. Mięso: Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy i dusimy w niedużej ilości wody z kostką rosołową. Przyprawiamy przyprawami, gdy będzie miękkie odsączamy je z wody. Sos: Na wodzie z mięsa przygotowujemy sos. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę, dodajemy do wody. Gotujemy gdy będą miękkie robimy sos dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i przyprawiamy. Wykonanie: placek ziemniaczany- kawałek mięsa-placek ziemniaczany- polewamy sosem