renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Placuszki ziemniaczano - szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fajne zielonkawe placki ziemniaczane.

Placuszki ziemniaczano - szpinakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki ziemniaczano - szpinakowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ziemniaczano - szpinakowe
Ziemniaki, cebulę i czosnek obrać, umyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać rozmrożony szpinak, musztardę, mąkę, bułkę tartą i wszystkie przyprawy do smaku. Następnie wymieszać wszystko aby powstała jednolita masa. Smażyć niewelkie placuszki na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Placki podawać na dwa sposoby: z kleksem musztardy i kawałkiem szynki gotowanej lub z kleksem śmietany i kawałkiem łososia wędzonego. Smacznego.
Placuszki ziemniaczano - szpinakowe
Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać jaja, musztardę i mąkę i bułkę tartą.
Placuszki ziemniaczano - szpinakowe
Wymieszać wszystko razem na gładką masę, doprawić przyprawami.
Placuszki ziemniaczano - szpinakowe
Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju i podawać na ciepło.
Placuszki ziemniaczano - szpinakowe
Z szynką i musztardą lub śmietaną i łososiem wędzonym.