Sposób przygotowania:
Pleśniak Ani
Ze składników na ciasto bierzemy 3 żółtka i miksujemy z cukrem,dodajemy śmietanę,zapach i tłuszcz,mieszamy.Suche składniki łączymy ze sobą,a następnie z mokrymi składnikami,jeśli ciasto jest za luźne podsypujemy mąką.Porcję ciasta wielkości pięści dziecka odrywamy od całości i lekko spłaszczamy,odkładamy do lodówki.Resztą ciasta wykładamy formę i zapiekamy w temp. 200*,przez 20 minut.Osączamy wiśnie na sicie,jabłka obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki jarzynowej,mieszamy z cukrem i cynamonem.Owoce wykładamy na ciasto,a na owoce ubitą pianę z białek i cukru.Pieczemy w 180*,do lekkiego zrumienienia pianki.Pozostałe ciasto trzemy na tarce,lub skubiemy i pokrywamy nim wierzch ciasta,pieczemy przez jakieś 10 minut w tej samej temperaturze.Pozostawiamy do ostygnięcia.Smacznego.
kinga
Sarenka
msewka
Fakt, ja też.Beza musi być duuuuża.5
iwi69
Ja tez.