Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Płow po żydowsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć i podzielić na małe kawałeczki. Masło rozpuścić na patelni i smażyć

Płow po żydowsku

Składniki:

Płow po żydowsku

 

  • 50 dag filetów z indyka
  • 20 dag ugotowanego ryżu
  • 10 dag masła
  • 5 marchewek
  • 3 duże cebule
  • 1 główka czosnku
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Płow po żydowsku
Mięso umyć i podzielić na małe kawałeczki. Masło rozpuścić na patelni i smażyć indyka 8-10 minut, a następnie przełożyć do garnka. Marchewkę i cebulę obrać ze skóry, pokroić w krążki i dusić razem z mięsem. Dodać ryż, liść laurowy, doprawić solą i pieprzem i dusić dalej, podlewając wodą. Czosnek obrać i całe ząbki włożyć do garnka. Trzymac na ogniu jeszcze kilka minut. Podawać z surówkami.

Tagi:

ryż indyk