szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Podgrzybki z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna potrawka z podgrzybków i fasolki szparagowej

Podgrzybki z fasolką szparagową

Składniki:

Podgrzybki z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki z fasolką szparagową
Podgrzybki oczyścić i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i wraz z oczyszczonymi dymkami pokroić na kawałki. Fasolkę oczyścić i odciąć końcówki. Wrzucić do wrzącej wody na około 4 minuty, następnie odcedzić i dobrze osączyć. Na patelni rozgrzać połowę masła, zeszklić czosnek, dodać grzyby i smażyć mieszając około 10 minut, oprószyć curry i mąką, zasmażyć i dolać 1 szklankę wody. Zagotować, następnie zmniejszyć płomień i dusić podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.