Sposób przygotowania:
Podgrzybki z klnedelkami bułczanymi
Boczek siekamy, podsmażamy. Bułki kroimy w drobna kostkę, dodajemy do boczku. Studzimy. Całość zalewamy mlekiem roztrzepanym z żółtkami. Odstawiamy na 20 minut. Dodajemy do nich mąkę, ubitą z pianek białka, doprawiamy. Z ciasta formujemy knedelki, gotujemy w osolonej wodzie około 7-10 minut.
Grzyby oczyszczamy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy. Gdy grzyby będą miękkie zaprawiamy je śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotowujemy. Knedelki podajemy z grzybową potrawką, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Grzyby oczyszczamy, kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy. Gdy grzyby będą miękkie zaprawiamy je śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotowujemy. Knedelki podajemy z grzybową potrawką, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.