Sposób przygotowania:
podroby drobiowe z warzywami (Chiny)
Dokładnie umyć wszystkie cząści drobiu i pokroić na małe kawałki. Roztopił smalec na patelni, włożyć kawałki drobiu, po wierzchu posypać nieco mąką i smażyć, ciągle mieszając. Gdy mięso się zrumieni, dodać roztarty czosnek i posiekaną cebulą. Dolać pół szklanki gorącej wody i dusić pod przykryciem. W czasie duszenia miąsa dodać obrane i pokrojone w małe kawałki ziemniaki. Gdy wszystko zmięknie, dodać pieprz, sól, przecier pomidorowy i posiekand liście mięty, odstawić. Fasolką szparagową umyć i obrać z włókien, równiel marchew i buraka umyć, oskrobać i wszystko razem pokroić na bardzo małe kawałeczki. Podsmażyć na maśle, a następnie przełożyć do garnka z podrobami i wymieszać. Podawać na gorąco z ryżem.