Sposób przygotowania:
Podwójna rolada z białej fasoli
Fasolę, żółtka, olej, zapach, maślankę miksujemy razem. Następnie dodajemy sodę, kurkumę oraz mielone migdały. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, pod koniec utrwalamy cukrem pudrem. Mieszamy delikatnie z ciastem. Wykładamy na dużą blachę wyłożoną papierem. Pieczemy 20 min w 180 stopniach. Jeszcze ciepły placek przekładamy na dwie wilgotne ściereczki i każdą zwijamy do połowy ciasta. Zostawiamy do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno, smarujemy nią zimne ciasto i posypujemy jagodami. Ponownie zwijamy. Składniki na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i robimy wzorki na cieście. Resztę wylewamy na łączeniu obu rolad, Zostawiamy do stężenia.
marietta
Ela Dz
O tak , a roboty tyle co przy jednym :)
Mniam1
Ela Dz
Fasola doskonale się sprawdza w takich wypiekach. Robiłam już ciasto czekoladowe, kopiec kreta i piernik. To jest kolejne szaleństwo. :)