Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w sosie
Polędwiczkę myjemy, kroimy na 1 cm plastry a potem je zbijamy tłuczkiem. Cebulkę kroimy na kosteczkę, czosnek wyciskam praską. Pieczarki obieramy i kroimy na cieńkie plasterki a potem na pół je przecinam. Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam kotleciki i smażę krótko z obu stron (nie doprawiam mięsa przed smażeniem). Odkładam kotleciki na talerz i na tej samej patelni, na tym samym oleju przesmażam cebulę i czosnek chwilkę mieszając i dorzucam pieczarki i masło. Posypuję ziołami, solą i pieprzem i przykrywam i tak duszę ok.5 minut. Potem wrzucam na te pieczarki kotleciki i podlewam 200 ml wody i znów przykrywam i duszę 15 minut. Rozrabiam sos w 100 ml zimnej wody i dolewam na patelnię i gotuję 5 minut aż sos zacznie wrzeć. Można na koniec posypać natką pietruszki posiekaną.