Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkow
Polędwiczki pokroić na plastry grubości 2-3 cm. dłonią rozbić je na cieńsze plasterki. Wymieszać oliwę z sosem sojowym, rozdrobnionym rozmarynem i czosnkiem. Zalać rozbite polędwiczki i zostawić najlepiej na noc do zamarynowania.
Każdy plaser mięsa obtoczyć w mące i smażyć krótko na rumiano na oleju z dodatkiem masła. Odłożyć na bok, a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażyć, a następnie wlać rozpuszczoną kostkę bulionową. Do powstałego sosu wrzucić podsmażone polędwiczki. Dusić do miękkości mięsa. Śmietanę rozprowadzić łyżką wywaru i dodać ją do do mięsa. W miarę potrzeby, sos można zagęścić mąką.
Każdy plaser mięsa obtoczyć w mące i smażyć krótko na rumiano na oleju z dodatkiem masła. Odłożyć na bok, a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażyć, a następnie wlać rozpuszczoną kostkę bulionową. Do powstałego sosu wrzucić podsmażone polędwiczki. Dusić do miękkości mięsa. Śmietanę rozprowadzić łyżką wywaru i dodać ją do do mięsa. W miarę potrzeby, sos można zagęścić mąką.
misia53
góralka
Misiu! Teraz wakacje i ja też z doskoku, ale poprawię się! Cieszę się, że tęskniłaś za mną! Buziaczki!!!
ewaelzbieta
Sarenka
eli_555
Paola
Piątka za całość i świeży rozmaryn do mięsa.
Jojo