kugelchen

kugelchen

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Polędwiczki z dorsza na puree dyniowo-chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie to jest świetnym połączeniem smaków ryby , dyni i chrzanu. Szafranowa nuta łączy te wszystkie składniki w dobrze skomponowana całość. Doskonała uczta dla podniebienia i dla oczu.

Polędwiczki z dorsza na puree dyniowo-chrzanowym

Składniki:

Polędwiczki z dorsza na puree dyniowo-chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z dorsza na puree dyniowo-chrzanowym
Polędwiczki z dorsza skrapiamy cytryną doprawiamy pieprzem i solą. Każdy kawałek ryby oprószamy delikatnie mąką i smażymy na rozgrzanym oleju do , którego wrzucamy 2 nitki szafranu nada on delikatnego posmaku smażonej rybie. Opakowanie dyni w kostkach HORTEX dusimy w małej ilości wody z 2 łyżkami masła. Po odparowaniu wody miksujemy na gładkie puree, dodajemy chrzan i szafran. Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Przyprawy te nadają bardzo charakterystycznego smaku dyni. Dorsza układamy na dyniowo-chrzanowym puree, posypujemy zieleniną i dekorujemy pomidorkiem .Smacznego!

Tagi:

dynia dorsz