Sposób przygotowania:
Polędwiczki z warzywami i sosem Łowicz
Polędwiczki umyć, osuszyć ,pokroic w plastry i usmażyc na masle klarowanym z obu stron ,następnie dusić jeszcze pod przykryciem z 8-10 min. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojona w plasterki cebule, obrane pokrojone w plastry pieczarki ,chwilę smażyć, nastepnie dodac umytą i pokrojona w paski paprykę smazyc razem około 5-8 min. dodac pomidory krojone ,cukinie umyta i pokrojona w plasterki ,jeszcze chwilę smażyc dodać sos pieczarkowy z Łowicza i umyta posiekaną natkę pietruszki ,doprawic do smaku solą pieprzem vegeta i papryką, na koniec połączyć z podsmażonymi polędwiczkami. Podawać z chlebem ryżem lub ziemniakami. SMACZNEGO!
misia53
esterka22
msewka
evita0007
robertjankopp