mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pomarańczowy indyk z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna, nietypowa potrawka

Pomarańczowy indyk z ryżem

Składniki:

Pomarańczowy indyk z ryżem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy indyk z ryżem
Indyka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Cukinię umyć, obrać, pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, wrzucić indyka i cebulę, smażyć 5minut często mieszając. Wlać sok pomarańczowy, włożyć liść laurowy, zagotować, gotować na małym ogniu przez 10minut. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić brokuły, gotować 2minuty. Dodać cukinię, zagotować, gotować 3minuty. Odcedzić i odstawić. Pomarańczę obrać, usunąć białe żyłki. Pomarańczę pokroić w plasterki. Do indyka dodać brokuły, cukinię, ryż, pomarańcze. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Zagotować, gotować 4minuty. Podawać na gorąco.