Sposób przygotowania:
Pomarańczowy indyk z ryżem
Indyka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Cukinię umyć, obrać, pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, wrzucić indyka i cebulę, smażyć 5minut często mieszając. Wlać sok pomarańczowy, włożyć liść laurowy, zagotować, gotować na małym ogniu przez 10minut. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić brokuły, gotować 2minuty. Dodać cukinię, zagotować, gotować 3minuty. Odcedzić i odstawić. Pomarańczę obrać, usunąć białe żyłki. Pomarańczę pokroić w plasterki. Do indyka dodać brokuły, cukinię, ryż, pomarańcze. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Zagotować, gotować 4minuty. Podawać na gorąco.