monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pomidorowy krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapraszam na kolejną rozgrzewającą zupkę:)

Pomidorowy krupnik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomidorowy krupnik

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy krupnik
Grzyby opłukać i zalać wrzątkiem na około 30 minut.Do garnka włożyć obraną marchewkę, pietruszkę i seler. Zalać około 1200ml wody i ugotować wywar. Następnie wyjąć warzywa, do wywaru dodać liść, ziele, goździki oraz pieprz. Dodać także opłukaną kaszę i gotować. W między czasie kiełbasę pokroić na cienkie plastry i zrumienić ją na maśle. Po około 25 minutach do zupy dodać podsmażoną kiełbasę, pokrojone grzyby oraz pokrojony seler naciowy. Pomidorki sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na ósmeki. Po następnych 15 minutach do zupy dodać pomidorki oraz koncentrat, wymieszać porządnie i gotować około 10 -15 minut jeszcze. I dopiero wtedy doprawić solą do smaku,zupa gotowa. Zapraszam i smacznego!
Pomidorowy krupnik
do zupy dodać podsmażoną kiełbasę oraz grzyby i seler
Pomidorowy krupnik
dodać pokrojone pomidory i koncentrat