agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Pomidory z nadzieniem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetycznie nadziane pomidory farszem grzybowym.

Pomidory z nadzieniem grzybowym

Składniki:

Pomidory z nadzieniem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z nadzieniem grzybowym
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zeszklić na patelni. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie dodać do cebuli, schłodzić. Dodać bułkę tartą i pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz jajko. Dobrze wymieszać, doprawić pikantnie solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem. Pomidory opłukać, ściąć górę i wydrążyć środek. Nakładać do środka nadzienie i przykryć wierzchami.W rondlu rozgrzać pozostały tłuszcz, ułożyć pomidory, oprószyć bazylią. Dodać wydrążony miąższ i dusić około 20 minut pod przykryciem.