zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pomielony misz masz

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

mielone w innej wersji....

Pomielony misz masz Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomielony misz masz

 

 

Sposób przygotowania:

Pomielony misz masz
Łopatkę umyć i pokroić na kawałki.
Pieczarki oczyścić, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Ser również pokroić.
Wszystkie te składniki zmielić w maszynce do mięsa na średnim sitku.
Do zmielonego mięsa z dodatkami wsypać prażoną cebulkę, dodać jajka, bułkę tartą, kaszę mannę, wodę i przyprawy i wyrobić masę.
Przygotować blachę do pieczenia najlepiej z wyposażenia kuchenki, wyłożyć papierem do pieczenia.
Wilgotnymi dłońmi formować kotlety i układać na blaszce.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec kotlety przez 30 minut.
Pomielony misz masz
wszystkie składniki zmielić w maszynce do mięsa na średniej grubości sitku.
Pomielony misz masz
wyrobioną masę na kotlety podzielić, formować kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.