Sposób przygotowania:
Porządkowy bigosik z kurczakiem
Kapustę poszatkować,przepłukać pod zimna wodą(jeśli jest bardzo kwaśna) odcedzić i zalać wodą, aby cała była przykryta. Dodać goździki ,ziele oraz liść laurowy. Przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem około godziny co jakiś czas mieszając. Po tym czasie odkryć i pozwolić reszcie wody odparować. Kapustę pekińską pokroić w cienkie piórka,przepłukać na sicie i dodać do kapusty kiszonej. Wymieszać i gotować nadal. Gdy pekinka zmniejszy swoja objętość wlać sok porzeczkowy,zmniejszyć płomień i pozwolić mu spokojnie odparować. W między czasie cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić ją na margarynie. Mięso oddzielić od kości i pokroić także w dużą kostkę. Dodać do cebuli i zrumienić. Dodać przyprawę do gulaszu oraz suszony cząber. Dokładnie wymieszać i dodać do kapust. Wymieszać i gotować nadal. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej spod pomidorów i wrzucić pieczarki. Gdy zmniejszą objętość i się zrumienią dodać je do garnka. Suszone pomidory drobno pokroić i dodać do garnka. Wlać przecier pomidorowy,zagotować. Zdjąć z ognia i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać gorące z pieczywkiem. Smacznego!