msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Potrawka jednogarnkowa.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Gdy potrzebujemy na szybko przyrządzić pyszny,syty i gorący posiłek.

Potrawka jednogarnkowa.

Składniki:

Potrawka jednogarnkowa.

 

 

  • 50 dag kiełbasy cienkiej (śląska lub podwawelska)
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 płaska łyżka cząbru suszonego
  • 1 czubata łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku granulowanego
  • 300 ml gęstego przecieru pomidorowego
  • 150 ml wody
  • sól,pieprz
  • 1 kostka bulion na wędzonce
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka jednogarnkowa.
Kiełbasę pokroić w pół plastry , cebulę posiekać.
Podsmażyć dobrze kiełbasę, pod koniec dodać cebulę i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.Przełożyć do rondla.
Cukinię umyć,wraz ze skórką pokroić w pół plastry (ok.4 mm grubości), podsmażyć na oleju, posypać cząbrem,czosnkiem i dodać do kiełbasy.
Fasolę czerwoną opłukać z zalewy,osączyć i dołożyć do pozostałych składników.Zalać je przecierem pomidorowym i wodą, wsypać majeranek i wrzucić kostkę bulionową na wędzonce. Doprawić pieprzem i solą (nie za dużo bo bulion i kiełbasa są słone).
Podawać z pieczywem ew. z ryżem .