Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka z grzybami.
Filety z piersi indyczej opłukać i osuszyć oraz pokroić na paski,
obtoczyć w jajku i bułce tartej czy sezamie.Rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa.Ryż w woreczku dać na lekko wrzącą wodę
i gotować ok.10-15 min.aż napęcznieje.Wtedy wyjąć cedzakiem
na talerz i rozciąć woreczek,dać ryż do durszlaka,zalać zimną wodą.Grzyby suszone namoczone dzień wcześniej zalać 300 ml.
wody w garnku i gotować z pół godziny na średnim ogniu,dodać
dwie"Bulionetki" i kawałki mięsa indyczego usmażonego i dusić
pod przykryciem z 20 min.Pod koniec zawiesić mąką z wodą,dop-
-rawić sosem sojowym,pieprzem i szczyptą kurkumy,zamieszać.
Podawać z ugotowanym ryżem.
obtoczyć w jajku i bułce tartej czy sezamie.Rozgrzać olej i smażyć kawałki mięsa.Ryż w woreczku dać na lekko wrzącą wodę
i gotować ok.10-15 min.aż napęcznieje.Wtedy wyjąć cedzakiem
na talerz i rozciąć woreczek,dać ryż do durszlaka,zalać zimną wodą.Grzyby suszone namoczone dzień wcześniej zalać 300 ml.
wody w garnku i gotować z pół godziny na średnim ogniu,dodać
dwie"Bulionetki" i kawałki mięsa indyczego usmażonego i dusić
pod przykryciem z 20 min.Pod koniec zawiesić mąką z wodą,dop-
-rawić sosem sojowym,pieprzem i szczyptą kurkumy,zamieszać.
Podawać z ugotowanym ryżem.