Sposób przygotowania:
Potrawka z woka z kaczką i bambusem
Pierś z kaczki kropimy sosem sojowym ,zostawiamy ok 10 min .smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron . Następnie skubiemy ją na kawałki .Grzybki mun ok 1/2 paczki moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki .Marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki . W woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy wkładamy wyciśnięty czosnek potem marchewkę pokrojoną i grzybki mun.Następnie pokrojoną paprykę ,pędy bambusa pokrojone w paseczki i odcedzoną kukurydzę .dodajemy ugotowany w lekko osolonej wodzie ryż .Mieszamy .Doprawiamy sosem sojowym . dodajemy pokrojoną w paseczki cukinie .Doprawiamy pieprzem .