Sposób przygotowania:
Potrawka z wołowej ligawy
Z octu, oliwy, rozmarynu, tymianku i czosnku przeciśniętego przez praskę lub bardzo drobno posiekanego oraz ½ łyżeczki pieprzu cayenne przygotowujemy marynatę, w której trzymamy mięso w lodówce przez całą dobę. Godzinę przed smażeniem wyciągamy mięso z lodówki i następnie smażymy je do miękkości na rozgrzanym oleju (najpierw obsmażamy z każdej strony, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości). Cebulę i pieczarki pokrojone w kostkę podsmażamy na łyżce masła klarowanego, a następnie dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cukinię oraz podsmażone mięso i chwilę razem dusimy. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy śmietanę + ewentulanie kilka łyżek wody i dusimy razem 2-3 minuty.Podajemy z ryżem ugotowanym w lekko osolonej wodzie z łyżeczką curry, a następnie podsmażonym na pozostałej łyżce masła klarowanego.