Sposób przygotowania:
Potrójnie czekoladwy sernik
Ciasteczka kruszymy malakserem, mieszamy z resztą składników i dodajemy rozpuszczone masło. Mieszając uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Ten mokry piasek wykładamy na dnie i bokach tortownicy średnicy 20-21 cm. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni i pieczemy spód 10 minut, Rozpuszczamy czekoladę i kawę, pozwalamy przestygnąć. Ser, cukier i kakao miksujemy do połączenia składników. Wbijamy pojedynczo jajka, miksując po każdym 15-30 sekund, w międzyczasie dodajemy cukier wanilinowy i syrop. Zimną czekoladę wlewamy do miski z serem i mieszamy delikatnie. Masę wlewamy na upieczony spód. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Tortownicę owijamy dokładnie folią aluminiową i wkładamy na blachę piekarnika do której wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości tortownicy (o ile blacha piekarnika nam to umożliwi). Pieczemy przez godzinę w 175 stopniach. Sernik musi przestygnąć, a my w tym czasie robimy polewę. Podgrzewamy kremówkę i w niej rozpuszczamy czekoladę. Polewą polewamy sernik, na to układamy orzechy. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na minimum 6 godzin, najlepiej przez noc.