Sposób przygotowania:
Prince polo Edzi
BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier i dalej ubijamy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po 1 żółtku. Wyłączamy mikser, mąki, kakao i proszek przesiewamy i dodajemy do masy stopniowo, cały czas mieszając łyżką lub ręką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 30 min. MASA Do miski wlewamy 1/2 szkl mleka i wsypujemy mąkę i budyń oraz cukier, całość dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy mąkę i budyń z cukrem wymieszane w mleku. Całość zagotowujemy ciągle mieszając tak jak budyń. Odstawiamy, żeby ostygło. Masło ucieramy i ciągle ucierając partiami dodajemy "budyń" i dalej ucieramy na gładką masę. Cytrynę kroimy na pół i dokładnie wyciskamy z niej sok. Pestki wyrzucamy, sok wlewamy po troszkę do masy i wciąż ucieramy, aż masa będzie gładka. BEZA Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i wciąż ubijamy. Wafelki kroimy w kostkę, mieszamy z orzechami, migdałami i kokosem. Dodajemy do białek z cukrem, mieszamy i pieczemy w takiej blaszce, w jakiej był pieczony biszkopt. W temperaturze ok 170*C przez ok 20-25 min.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oliwy. Biszkopt nasączamy sokiem z pomarańczy, na biszkopt smarujemy masę i układamy bezę. Polewamy polewą czekoladową.