Sposób przygotowania:
Przekładaniec
Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Miksując dodajemy cukier i żółtka. Następnie mieszając drewnianą łyżką wsypujemy po trochu mąki przesianej z proszkiem i kakaem. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy ok. godziny w 180 stopniach.Wystudzony biszkopt kroimy na dwie warstwy. Masę waniliową przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i czekamy chwilę aby napęczniała. Następnie podgrzewamy aby się rozpuściła. Brzoskwinie miksujemy z połową zalewy z puszki. Dodajemy dwie łyżeczki cukru i rozpuszczoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki.aby trochę stężało. Poncz: Zalewamy herbatę szklanką gorącej wody dodajemy cukier i aromat. Na spód blaszki kładziemy jedną część biszkoptu i nasączamy ponczem. Na to nakładamy tężejącą masę brzoskwiniową, następnie układamy warstwę z biszkoptów. Na biszkopty nakładamy masę waniliową i przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch smarujemy polewą i posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego.;]
cherry
kamila1957
kasia15x
elzbieta8960
kasik12
Kamila123