jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Przekładaniec z płatkami owsianymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rewelacyjny przekładaniec z płatkami owsianymi polecany do kawy i herbaty

Przekładaniec z płatkami owsianymi

Składniki:

Przekładaniec z płatkami owsianymi

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z płatkami owsianymi
Przygotować ze składników ciasto drożdżowe (mleko lekko podgrzać). Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Przykryć odstawić w ciepłe miejsce, na 1/2 godziny.

Piec około 15 minut w piekarniku w temp. 225 stop. C.

Rozpuścić na polewę masło z cukrem, krótko zagotować. Dodać mleko oraz płatki owsiane. Posmarować ciasto masą, piec jeszcze 5-10 minut, ostudzić. Pokroić płat ciasta na 4 części, każdą część na dwie warstwy. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczoną żelatynę oraz pokruszony rdzeń wanilii. Przełożyć warstwy ciasta masą.

Tagi:

ciasto