Sposób przygotowania:
Przekładaniec z płatkami owsianymi
Przygotować ze składników ciasto drożdżowe (mleko lekko podgrzać). Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Przykryć odstawić w ciepłe miejsce, na 1/2 godziny.
Piec około 15 minut w piekarniku w temp. 225 stop. C.
Rozpuścić na polewę masło z cukrem, krótko zagotować. Dodać mleko oraz płatki owsiane. Posmarować ciasto masą, piec jeszcze 5-10 minut, ostudzić. Pokroić płat ciasta na 4 części, każdą część na dwie warstwy. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczoną żelatynę oraz pokruszony rdzeń wanilii. Przełożyć warstwy ciasta masą.
Piec około 15 minut w piekarniku w temp. 225 stop. C.
Rozpuścić na polewę masło z cukrem, krótko zagotować. Dodać mleko oraz płatki owsiane. Posmarować ciasto masą, piec jeszcze 5-10 minut, ostudzić. Pokroić płat ciasta na 4 części, każdą część na dwie warstwy. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczoną żelatynę oraz pokruszony rdzeń wanilii. Przełożyć warstwy ciasta masą.