Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Przekładaniec ze szpinaku i łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomysłowe danie na przystawkę lub obiad

Przekładaniec ze szpinaku i łososia

Składniki:

Przekładaniec ze szpinaku i łososia

 

 

  • sos:
  • 150 ml oliwy
  • 100 ml octu winnego
  • garść ziaren sezamu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Przekładaniec ze szpinaku i łososia
Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry. Posmarować masłem, posypać solą i pieprzem, ułożyć na blasze piekarnika i piec przez 10 min w temp. 180 st.

Szpinak zesmażyć na 20 g masła, doprawić solą i pieprzem.

Łosoś pokroić na dość duże kawałki, oprószyć przyprawami i usmażyć na pozostałym maśle.

Na talerzu ułożyć kolejno: kawałek łososia, szpinak, upieczony ziemniak. Powtórzyć 2 razy.

Przygotować sos: ocet wymieszać z solą, dodać oliwę, pieprz i sezam. Polać przekładaniec. Mozna podawać na gorąco lub na zimno.

Tagi:

szpinak sosy