Sposób przygotowania:
Przekładaniec ze szpinaku i łososia
Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry. Posmarować masłem, posypać solą i pieprzem, ułożyć na blasze piekarnika i piec przez 10 min w temp. 180 st.
Szpinak zesmażyć na 20 g masła, doprawić solą i pieprzem.
Łosoś pokroić na dość duże kawałki, oprószyć przyprawami i usmażyć na pozostałym maśle.
Na talerzu ułożyć kolejno: kawałek łososia, szpinak, upieczony ziemniak. Powtórzyć 2 razy.
Przygotować sos: ocet wymieszać z solą, dodać oliwę, pieprz i sezam. Polać przekładaniec. Mozna podawać na gorąco lub na zimno.
Szpinak zesmażyć na 20 g masła, doprawić solą i pieprzem.
Łosoś pokroić na dość duże kawałki, oprószyć przyprawami i usmażyć na pozostałym maśle.
Na talerzu ułożyć kolejno: kawałek łososia, szpinak, upieczony ziemniak. Powtórzyć 2 razy.
Przygotować sos: ocet wymieszać z solą, dodać oliwę, pieprz i sezam. Polać przekładaniec. Mozna podawać na gorąco lub na zimno.