Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg duszony w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryby dokładnie sprawić, umyć, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 30 minut do

Pstrąg duszony w ziołach

Składniki:

Pstrąg duszony w ziołach

 

  • 2 duże pstrągi
  • 2 małe cebule
  • cytryna
  • 5 dag masła
  • kieliszek białego wina
  • natka pietruszki
  • 2 gałązki estragonu
  • 4 listki szałwii
  • pieprz
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Pstrąg duszony w ziołach
Ryby dokładnie sprawić, umyć, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 30 minut do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w piórka i udusić na połowie masła. Na patelnię włożyć oproszoną vegetą i pieprzem rybę. Całość posypać połową ziół i dołożyć resztę masła. Następnie podlać winem i dusić około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać resztę ziół, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Rybę podawać z ziemniakami z wody i pikantną surówką.

Tagi:

pstrąg