Sposób przygotowania:
Pstrąg faszerowany
Czosnek obrać i posiekać.75 g migdałów uprażyć na suchej patelni na złoto.75 g miękkiego masła wymieszać z czosnkiem i migdałami.Całość doprawić solą i pieprzem.Pozostałe masło roztopić na patelni,dodać pozostałe migdały i dusić ok. 5 minut.
Skórę pstrągów naciąć w kilku miejscach.Tuszki wypełnić masłem migdałowo-czosnkowym.Ryby posmarować roztopionym masłem wymieszanym z migdałami.Każdą owinąć 3 plastrami boczku i piec na rozgrzanym grillu ok. 12 minut z każdej strony.W trakcie pieczenia polewać masłem.
Skórę pstrągów naciąć w kilku miejscach.Tuszki wypełnić masłem migdałowo-czosnkowym.Ryby posmarować roztopionym masłem wymieszanym z migdałami.Każdą owinąć 3 plastrami boczku i piec na rozgrzanym grillu ok. 12 minut z każdej strony.W trakcie pieczenia polewać masłem.