wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pstrąg faszerowany pieczarkami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Troszkę pracochłonne, ale efekt ...boski!!!! Wyszła pyszna!!!! Polecam!!!!

Pstrąg faszerowany pieczarkami

Składniki:

Pstrąg faszerowany pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany pieczarkami
Rybę dokładnie myjemy, odcinamy głowę i ogon, filetujemy (delikatnie nożem wyciągamy ości kręgosłupa razem z kręgosłupem), przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do ryb, cytryną, odstawiamy do lodówki.

Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na 2 łyżkach masła, przyprawiamy solą, pieprzem.(woda powinna cała wyparować)

Rozkładamy rybę, nakładamy pieczarki, zszywamy grubą nicią (tak aby po usmażeniu można było tylko ją wysunąć)

Panierujemy rybę w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.



Dobrze smakuje z ryżem, pomidorkami, podawać koniecznie z plasterkiem masła (ja układam sobie pod rybkę i jak się stopi namaczam każdy kąsek :D,