Sposób przygotowania:
Pstrąg po meksykańsku
Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy udekorować świeżą bazylią.
![Pstrąg po meksykańsku Pstrąg po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-po-meksykansku-352401.jpg)
![Pstrąg po meksykańsku Pstrąg po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-po-meksykansku-352402.jpg)
![Pstrąg po meksykańsku Pstrąg po meksykańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-po-meksykansku-352403.jpg)