VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Pstrąg po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego.

Pstrąg po meksykańsku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg po meksykańsku

 

  • 500 g pstrąga łososiowego
  • Marynata:
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki suszonego czosnku
  • 0,5 łyżeczki białego pieprz0,5 łyżeczki oregano
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki oleju
  • Dodatkowo:
  • 250 g warzyw na patelnię Hortex
  • 100 g ryżu
  • 50 g czerwonej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po meksykańsku
Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 30 minut. Warzywa podsmażamy na patelni do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Łączymy z czerwoną fasolą. Wszystko układamy na talerzu. Możemy udekorować świeżą bazylią.
Pstrąg po meksykańsku
Pstrąg po meksykańsku
Pstrąg po meksykańsku
Pstrąg po meksykańsku
Pstrąg po meksykańsku
Marynowanie pstrąga