Sposób przygotowania:
Pstrąg Smażony
Zanim zajmiemy się rybą musimy drobno posiekać obrany czosnek. Ucieramy masło i mieszamy je z sokiem z cytryny czosnkiem i koperkiem aby całość zachowała świeżość odstawiamy do lodówki
.Oprawione ryby oprószamy solą. Do wnętrza każdej z nich możemy włożyć po jednym ząbku czosnku. Polewamy ryby przygotowaną wcześniej polewką
Obtaczamy dokładnie w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu aż ryby uzyskają złoty kolor
Tak przygotowane pstrągi doskonale smakują w połączeniu z frytkami bądź kartolfami z wody
.Oprawione ryby oprószamy solą. Do wnętrza każdej z nich możemy włożyć po jednym ząbku czosnku. Polewamy ryby przygotowaną wcześniej polewką
Obtaczamy dokładnie w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu aż ryby uzyskają złoty kolor
Tak przygotowane pstrągi doskonale smakują w połączeniu z frytkami bądź kartolfami z wody