Sposób przygotowania:
Pstrąg w słodkim sosie
Pstrąga delikatnie posolić i dość obficie posypać pieprzem cytrynowym. Odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie smażyć na patelni grillowej posmarowanej dosłownie paroma kroplami oliwy. Długość smażenia zależy od „grubości” filetów.W międzyczasie przygotować sos.Ananasa odsączyć, pokroić w cząstki i podsmażać na maśle aż ładnie się zarumieni. Wtedy dolajemy sok pomarańczowy i szklankę zalewy z puszki po ananasie. Jak się zagotuje to dorzucamy starty imbir i miód. Doprawiamy do smaku chili i ewentualnie odrobiną soli. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut- sos w tym czasie powinien trochę zgęstnieć.Usmażoną rybę polać sosem i posypać grubo mielonym pieprzem.