Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pstrąg w sosie ostrygowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pstrąg inaczej.............................................

Pstrąg w sosie ostrygowym

Składniki:

Pstrąg w sosie ostrygowym

 

  • 2 małe pstrągi
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki masła
  • 2 marchewki, pokrojone w cienkie paski
  • 1 cukinia, pokrojona w cienkie paski
  • 2 łodygi selera, pokrojone w cienkie paski
  • 1 szklanka gotowego sosu z ostryg
  • 230 g boczniaków

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie ostrygowym
Podsmażyć pstrągi na maśle i oleju po 5 minut z każdej strony.
Zdjąć z ognia, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Zblanszować warzywa przez 5 minut. Podgrzać sos. Udusić na maśle warzywa z grzybami. Wyłożyć je na półmisek, a na nie pstrągi. Polać sosem.