Sposób przygotowania:
Pstrąg z maślanym sosem i rukolą
Filety z pstrąga umyć i osuszyć . Ułożyć w pojemniku . Przygotować zalewę . Zmieszać 1/3 szklanki oleju z sokiem z 3/4 cytryny , szczyptą pieprzu .Zalać filety i zostawić na 30 minut .Wyjąć i osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Oprószyć mąką - posypać grubo zmielonym białym pieprzem i szczyptą soli .
Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść filety i smażyć na rumiano .
Przygotować sos z rozpuszczonego masła do którego dodajemy resztę wyciśniętego soku z cytryny , szczyptę cukru i soli .
W czasie kiedy ryba sie smaży umyć i osuszyć rukolę i pomidory .Pomidory pokroić w grube plastry .
Podawać rybę polewając ją odrobiną sosu maślanego i obkładając rukolą i ułożonymi na niej plastrami pomidorów ( lekko je posolić i skropić olejem ).
Oprószyć mąką - posypać grubo zmielonym białym pieprzem i szczyptą soli .
Na patelni rozgrzać olej . Na gorący kłaść filety i smażyć na rumiano .
Przygotować sos z rozpuszczonego masła do którego dodajemy resztę wyciśniętego soku z cytryny , szczyptę cukru i soli .
W czasie kiedy ryba sie smaży umyć i osuszyć rukolę i pomidory .Pomidory pokroić w grube plastry .
Podawać rybę polewając ją odrobiną sosu maślanego i obkładając rukolą i ułożonymi na niej plastrami pomidorów ( lekko je posolić i skropić olejem ).
zbysiowa