Sposób przygotowania:
Pstrąg z patelni z cebulą
1. Cytrynę kroimy w plasterki i następnie na cząstki. podsmażamy ją na patelni. Dodajemy do niej posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Wszystko razem dusimy. 2. Masło doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekany koperek. Bardzo dokładnie mieszamy. 3. Umyte i osuszone pstrągi posypujemy solą. Do środka wkładamy cebulę z cytryną. Po wierzchu każdą rybę smarujemy maślaną marynatą. Wstawiamy na godzinę do lodówki. 4. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Każdego pstrąga panierujemy w jajku i bułce tartej. Trzeba uważać, aby nie wypadła ze środka cebula z cytryną. 5. Ryby smażymy na głębokim oleju. 6. Gotowa rybka jest lekko cytrynowa.