eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pstrągi z grilla Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne,soczyste pstrągi z folii,pieczone na grillu.

Pstrągi z grilla Eli

Składniki:

Pstrągi z grilla Eli

 

  • 5 pstrągów
  • Marynata:
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki(z czubkiem)przyprawy ziołowej do grilla
  • 1 łyżka(z czubkiem)przyprawy pikantnej do grilla
  • 1 cytryna(sok)
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Pstrągi z grilla Eli
Wszystkie składniki marynaty utrzepać trzepaczką.Oskrobane z łusek,umyte,wysuszone ręcznikiem papierowym pstrągi zalać marynatą i włożyć do lodówki na całą noc.Wyjąć z marynaty,wysuszyć ręcznikiem papierowym.Do środka ryb włożyć plasterki cytryny(bez skórki),koperek i kawałki masła.Kawałki folii aluminiowej posmarować olejem,położyć pstrągi,zawinąć szczelnie folię i piec na gorącym grillu około 25 minut.Smacznego!