Sposób przygotowania:
Pulpeciki drobiowe
Piersi z kurczaka umyć i przepuścić przez maszynkę o małych otworach.Następnie cebulę z czosnkiem obieram i przepuszczam przez maszynkę.Czerstwą bułkę moczę w wodzie z pięć minut odciskam i mielę przez maszynkę.Następnie pieczarki obieram , kroję w kostkę i przysmażam na patelni.Mieszam razem z mięsem,pod koniec dodaję przyprawy i mąkę ziemniaczaną.
Mieszam wszystko razem i robię okrągłe kulki i maczam w mące z obu stron.Smażę na patelni z obu stron .Do gotującej się wody z zielem i liściem wkładamy przysmażone pulpety gotujemy z 20 minut.Dajemy przecier pomidorowy,mieszamy wodę z mąką i wlewamy do pulpetów na sos.Podajemy razem z sosem te pulpety.
Mieszam wszystko razem i robię okrągłe kulki i maczam w mące z obu stron.Smażę na patelni z obu stron .Do gotującej się wody z zielem i liściem wkładamy przysmażone pulpety gotujemy z 20 minut.Dajemy przecier pomidorowy,mieszamy wodę z mąką i wlewamy do pulpetów na sos.Podajemy razem z sosem te pulpety.
kołczu
gusia1000
sylcia055
sylwiusia055