eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Pulpeciki na gorąco z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na danie obiadowe.Smaczne,niedrogie,i myślę że dobre i będzie wszystkim smakować.

Pulpeciki na gorąco z ryżem

Składniki:

Pulpeciki na gorąco z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki na gorąco z ryżem
Do mięsa dodać jajka, czosnku, bułkę tartą, wody oraz przyprawy do smaku.mięso wyrobić na masę formować małe kulki. Bulion zagotować z przecierem zielem i liściem. Ryż ugotować na gęsto jak na gołąbki. Kotleciki przysmażyć lekko na oleju z obu stron, następnie dać je razem z tłuszczem do bulionu pogotować 5 minut potem wyłożyć i zrobić sos pomidorowy zagotować i pulpety włożyć do sosu z powrotem można doprawić śmietaną.