aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pulpeciki rybne z zielonym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniale sprawdzą się nie tylko na piątkowy obiad :)

Pulpeciki rybne z zielonym sosem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpeciki rybne z zielonym sosem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki rybne z zielonym sosem
Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki. Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a w wywarze ugotuj cukinię i połowę szpinaku. Kiedy warzywa zmiękną,dodaj rozgnieciony czosnek i zmiksuj blenderem na gładki krem.W kubeczku dokładnie rozmieszaj mąkę wraz ze śmietaną, rozprowadź odrobiną wywaru i wlej do rondla, zagotuj dodając pozostały szpinak. Sos dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i jeszcze raz całość zagotuj.
Pulpeciki rybne z zielonym sosem
Pulpeciki rybne z zielonym sosem