Sposób przygotowania:
Pulpety nadziewane żółtkiem
Na początek gotujemy 6 jajek na twardo, obieramy je i wyjmujemy żółtko tak aby się nie rozpadło resztę jajka (białko)siekamy i wrzucamy do mięsa wbijając jedno jajko posiekany koper i cebulę oraz wcześniej namoczoną i wyciśniętą kajzerkę. Doprawiamy wegetą, solą i pieprzem. Mięso dokładnie mieszamy następnie formujemy niewielkie kulki umieszczając w środku żółtko i obtaczamy w bułce tartej. Zrobione pulpety wrzucamy do garnka z wrzątkiem liściem laurowym, zielem angielskim i łyżeczką wegety. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu a następnie zagęszczamy mąką, czekamy do wrzenia i wyłączamy a na koniec dodajemy łyżkę masła i zahartowaną śmietanę. Smacznego.
Agi
eli_555
klemens
Troszkę pracochłonne ale fajny efekt. Pozdrawiam.
margolata
Tak wygląda bardzo smacznie:)