Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pulpety rybne w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kto spróbuje, każdemu smakuje

Pulpety rybne w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety rybne w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety rybne w sosie koperkowym
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Filety, cebulę i bułkę przemleć w maszynce, dodać jajka, 1 łyżkę kopru, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpeciki, obtaczać w mące ziemniaczanej i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pozostały koper i chwilę podsmażyć, podlać odrobiną wody wymieszanej z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.