kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Pulpety z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne pulpety z papryką

Pulpety z papryką

Składniki:

Pulpety z papryką

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z papryką
Ziemniaka ugotować ze skórką w osolonej wodzie, obrać, zemlec razem z kiełbasa w maszynce, dodać mięso mielone, pasztet drop, jaja, ser, doprawić solą i pieprzem do smaku, wyrobić na gładką masę, uformowac z niej okragle pulpeciki. Czosnek obrać, z papryki  zdjąć skórkę, pokroić w paski. Olej rozgrzać w rondelku, wrzucić czosnek, paprykę i czesc posiekanej natki pietruszki, dusić 20 minut. W pozostałym rozgrzanym tłuszczu smazyc pulpeciki, po usmazeniu na zloto podawać z papryką, posypane posiekaną reszta natki.