Sposób przygotowania:
Pulpety z żurawiną
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy jajko, wymieszać. Do kubka wkładamy bułkę i zalewamy mlekiem, jak już wciągnie mleko i będzie miękka odsączyć i dodać do mięsa. Cebule pokroić drobno podsmażyć na oliwie i dodać do mięsa, wymieszać. Solimy i pieprzymy, odstawiamy na jakieś 30 min. Tworzymy kulki , obtoczyć w mące i smażymy na oliwie. Wcześniej cebulę i marchewkę obrać, kroimy drobno podsmażyć, dodać czosnek obrany i pokrojony drobno, podsmażyć wszystko razem i zalać sosem myśliwskim rozrobionym w.g opisu na torebce. Wymieszać i przełożyć do tego zrumienione kulki z mięsa, przykryć i dusić ok 15-20 min na małym ogniu. Spróbować jeżeli trzeba dodać pieprz i sól. Podawać z dżemem żurawinowym. Jako dodatek ziemniaki z wody krojone w kawałki.
msewka
wedith1
luna