Sposób przygotowania:
Pychotka 4
Mąkę przesiać ,dodać cukier , proszek do pieczenia , margarynę pokroić na kawałki by się lepiej wyrabiało , dodać jajka i śmietanę.Zagnieść i wyrobić .Podzielić na dwie części , rozwałkować i rozłożyć na dwie blachy . Posmarować oba placki powidłami . Białka ubić na sztywno po trochu dodawać cukru , na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać łyżką , następnie masę bezową rozsmarować na obu plackach ,posypać orzechami i rodzynkami . Piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny . Odlać 1/3 mleka , resztę zagotować . Do odlanego mleka dodać cukry , mąkę i żółtka .wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Zostawić do wystudzenia , Margarynę utrzeć na puch po łyżce dodawać budyń ucierać tak by nie powstały grudki, Posmarować jedno ciasto i przyłożyć drugim tak by masa bezowa była na górze . blacha około 34x24