Sposób przygotowania:
Pyszne krokiety
Ciasto na krokiety: Wszystkie składniki łączymy i ucieramy mikserem na gładkie ciasto. Powinno mieć konsystencję jak na naleśniki. Smażymy cienkie placki, na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Farsz: Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i też podsmażamy. Mieszamy razem z pieczarkami. Filet z kurczaka przekrawamy na jak najcieńsze plastry, obsypujemy przyprawą do kurczaka. Upieczone placki smarujemy sosem bolońskim, kładziemy filet i na wierzch pieczarki. Formujemy krokieta i obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z przyprawą do kurczaka i na koniec w bułce tartej. Smażymy z obu stron, układamy na blasze i dopiekamy w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C przez 30 min. Kalafiora odgotowujemy w osolonej wodzie i podajemy z krokietami i pomidorem. Jeśli wolimy ziemniaki to można podać z ziemniakami lub warzywami z patelni.
KasiaJulcia