Sposób przygotowania:
Pysznotka.
Wykonanie ciasta: Pierwszym krokiem jest wyrobienie ciasta. Z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczenia, amoniaku oraz śmietany należy zarobić ciasto. Następnie takie ciasto podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkować i wyłożyć na dwie blachy, posmarować powidłem śliwkowym. Kolejnym krokiem jest ubicie piany. Pianę ubijamy osobno na dwa placki: dwa razy po 2 białka, 10 dkg cukru i trochę wanilii. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier oraz wanilię. Na ciasta posmarowane marmoladą lub powidłem wykładamy ubitą pianę i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie kremu: W jednej miseczce zmiksować masło. Szklankę mleka zagotować z cukrem, po chwili dodając do tego połowę szklanki mleka zmiksowanego z żółtkami oraz łyżką mąki zwykłej i ziemniaczanej. Pogotować to przez ok. 3 minuty. Chłodne mleko połączyć ze zmiksowanym masłem. Takim kremem należy przełożyć ciasto.