Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pyszny bigos z młodej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny bigos z młodej kapusty

Pyszny bigos z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszny bigos z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Pyszny bigos z młodej kapusty
Kapustkę obieramy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy, płuczemy. Zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 10 minut ze skórką od boczku oraz zielem angielskim. W tym czasie kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy razem na rozgrzanej patelni. Cebulę obieramy, kroimy również w kostkę i dodajemy do boczku. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w drobną kostkę. Kapustę odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody, skórkę z boczku wyrzucamy. Do kapusty dodajemy obrane, umyte i starte na grubych oczkach marchewki oraz pokrojone pomidory. Następnie dodajemy przesmażony boczek z cebulką i dusimy pod przykryciem około 5-10 minut. Dodajemy roztarte zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pyszny bigos z młodej kapusty
Kapustkę obieramy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy, płuczemy. Zalewamy wrzątkiem, gotujemy około 10 minut ze skórką od boczku oraz zielem angielskim.
Pyszny bigos z młodej kapusty
Kapustę odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody, skórkę z boczku wyrzucamy. Do kapusty dodajemy obrane, umyte i starte na grubych oczkach marchewki oraz pokrojone pomidory.
Pyszny bigos z młodej kapusty
Następnie dodajemy przesmażony boczek z cebulką i dusimy pod przykryciem około 5-10 minut.
Pyszny bigos z młodej kapusty
Dodajemy roztarte zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.