Sposób przygotowania:
Pyszny jabłecznik w kratkę
CIASTO
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem na sztywno, delikatnie wkręcić do masy. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ciasta, ostrożnie wymieszać. Blachę o wymiarach 25x36 wysmarować ciastem, wylać ciasto. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na cieście z jabłek, ułożyć kratkę, włożyć blachę do piekarnika, piec 45 minut w 175 stop. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do stężenia. Upieczone i ostudzone ciasto, polać galaretką, odstawić do całkowitego schłodzenia do lodówki.
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem na sztywno, delikatnie wkręcić do masy. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ciasta, ostrożnie wymieszać. Blachę o wymiarach 25x36 wysmarować ciastem, wylać ciasto. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na cieście z jabłek, ułożyć kratkę, włożyć blachę do piekarnika, piec 45 minut w 175 stop. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do stężenia. Upieczone i ostudzone ciasto, polać galaretką, odstawić do całkowitego schłodzenia do lodówki.