Sposób przygotowania:
Qesadilla Eli z kurczakiem
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paseczki.Połączyć razem sos sojowy,sos chili,olej i czosnek.Powstałą marynatę wlać do mięsa,wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny.Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.Obraną cebulę posiekać.Na patelni roztopić masło klarowane,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje cała woda.Paprykę umyć,osuszyć,usunąć szypółkę i nasiona.Paprykę pokroić w kostkę.Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Mięso wyjąć z lodówki,wyłożyć razem z marynatą na nagrzaną patelnię i usmażyć.3 tortille posypać połową sera,nałożyć kurczaka,pieczarki,paprykę,natkę pietruszki i posypać resztą sera.Tortille kłaść na rozgrzaną patelnię,przykryć pozostałymi plackami,docisnąć i podgrzewać przez chwilę z obu stron,aż ser się rozpuści a reszta składników się podgrzeje.Podawać pokrojoną w trójkąty.Smacznego!