Sposób przygotowania:
Rdzawiec na szparagach :)
Nazwa ryby po polsku może nie brzmi zbyt dobrze , ale za to jak smakuje.Okazało się , że podana na szparagach to po prostu strzał w dziesiątkę. Rybkę - fileta pozbawiamy skóry solimy z obu stron , dodajemy przyprawy , skraplamy świeżym sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki zawiniętego w folię aluminiową na 30 minut.W międzyczasie gotujemy młode ziemniaczki w osolonej wodzie w mundurkach.Szparagi myjemy , młodych szparagów nie trzeba obierać , wystarczy je wrzucić na wrzątek osolony na dosłownie 5 minut i już możemy się nimi delektować.Rybkę kroimy na małe kawałki i obtaczamy w mące z pełnego przemiału i smażymy na mieszance rozgrzanej z oliwy i oleju.Smażymy z obu stron aż się nam ładnie zarumieni. Szparagi wykładamy na talerz , polewamy sosem Teriyaki , na nie układamy rybkę i smacznego :)
luna
msewka